כיבוד הורים – סבתא מתייחסת לא יפה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
סבתא שלי לא מפסיקה להתנהג לא יפה לאמא שלי ואליי. זה נורא קשה לי לראות את אמא שלי סובלת ממנה כשהיא מעדיפה בת אחת על אחרת. אמא שלי מכבדת אותה יותר מכל אחיה ועל אף זאת סבתא שלי לא מעריכה.
כל פעם שאני מתקשרת לדרוש בשלומה היא שולחת חיצים ולא פשוט לי.
אני אוהבת את סבתי אבל הקשר איתה עולה לי בבריאות. מה אני צריכה לעשות??

תשובה:

שלום וברכה

יש לחשוב ולהתייעץ באופן יותר מעמיק בנוגע לעצם הקשר עם הסבתא ומה הסיבה שהיא כך נוהגת, יתכן שאפשר לשפר את היחסים, יתכן שאפשר לפתוח איתה את הנושא הזה, בכל מקרה ודאי אתן חייבות בכבודה ויש לעשות הכל כדי לשמור על כך, אבל יחד עם זה להתייעץ כאמור מה לעשות. לפעמים יש משהו בתקשורת שגורם לתקלה כזו וניתן לתקן את זה. לפעמים זו הרגשה אישית שלכן שלא באמת יש לה בסיס, כדאי לבדוק.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.