יום השנה לפטירה

שאלה:

שלום רב
ביום ד יהיה יום שנת פטירתו הראשונה של אבי ז"ל השאלה שלי
א.האם באותו ערב מסתיים אמירת הקדיש או שממשיכים לומר גם אחרי והאם ישנו עוד מנהג שעושים לאחר השנה הראשונה?
ב כל האיסורים כגון מוזיקה קניית ביגוד וכו בטלים?
והאם ניתן להמשיך ולהזכיר עילוי נשמה בעליות

תשובה:

שלום וברכה

הקדיש מסתיים עם גמר יום הפטירה. כל דיני האבלות בטלים. אין כל בעיה להמשך להזכירו, אבל בשבת לא עושים הזכרת נשמות שלא בהקשר ליום השנה לפטירה. כדאי מאוד להמשיך לעשות מצוות לעילוי נשמתו, זה חסד גדול מאוד עבור נשמתו, צדקה מפעם לפעם, אמירת תהילים, לימוד משניות, חיזוק באיזו מצוה, כל דבר כזה עושה לו נחת רוח גדולה מאוד. ואולי זיכוי הרבים, יסוד שיעור תורה וכדומה.

בהצלחה ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מנהג בני ספרד בסוף ה11 חודש להפסיק שבוע ואז שוב לומר שלושה שבועות, ומנהג בני אשכנז להפסיק לגמרי ב11 חודש.