חרקים בקליפת לימון / שרצים שהתבשלו בכלי המטבח

שאלה:

שלום רב, למדתי הלכה שלפני שימוש לימון עם קליפה צריך לבדוק קליפה היטב שלא יהיה שם נקודות שחורות, וקודם לא ידענו את זה והשתמשנו בלימון עם קליפת בלי לבדוק: לתא ולאפיית דברים בתנור, האם שימוש כזה בדיעבד אוסר את הכלים שהשתמשו בהם? תודה

תשובה:

שלום וברכה

חרקים לא אוסרים את הכלים משום שהם נותנים טעם לפגם, חשוב לציין הבעיה גם בכנימות חומות, יש לנקות היטב את הקליפה ולבדוק היטב.

מקורות:

על דעת השו”ע שמיקל בזה כנ"ל ראה יו”ד סי’ קד סעי’ ג וסי’ קז סעי’ ב, וראה רמ”א שם שכן המנהג להקל ואין לשנות, וכ”כ הט”ז שם סי’ קד ס”ק ו, וכ”ה בפרי מגדים ערוך השולחן שם ועוד רבים מהאחרונים. הש”ך סי’ קז ס”ק ז מציין לדברי רבים מהפוסקים ראשונים ואחרונים שסברו שלענין איסור אכילת שרצים טעם פגום ג”כ אוסר, ולפיכך מכריע שלא להקל בדבר אלא במקום הפסד מרובה, וכ”כ בחכמת אדם כלל נד סעי’ יד, אמנם גם לדבריהם כמובן כאשר מדובר בכמות כה מועטת יש ביטול בשישים ואין חשש.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל