שאלה:
פלטה העשויה מנחושת [בלעך] ששימושה לחימום מאכלים בשריים, ולפעמים גם נוזל שם מעט מהסירים, ובשבת האחרונה נשפך שם חלב כאשר האש דלוקה, האם הפלטה צריכה ליבון קל או ליבון חמור ?
תשובה:
שלום וברכה
מספיק ליבון קל או הגעלה, אבל לפני כן נקיון יסודי כמובן.
לא מבין איך הגעלה מועילה, הרי זה דבר שרוב תשמישו באש.
כמו"כ אשמח לקבל מקורות
תשמישו בעיקרון הוא באופן שרק מניחים עליו סיר לא אוכל גלוי, לכן זה לא נקרא שתשמישו באש, ההכשרה שלו נובעת רק מנוזלים שנפלו עליו או פשטידה שנפלה עליו… לכן כבולעו כך פולטו בליבון קל, על ידי הפעלתו זמן ממושך או בהגעלה לפי הכלל שמה שמועיל לו ליבון קל מועילה לו הגעלה.
השאר תגובה