אכילה אחר שחרית של שבת ולפני מוסף

שאלה:

אני ברוב השבתות נוהג להתפלל ותיקין. בשאר השבוע אינני מקפיד על כך.
בזמן הקורונה המנין שאני יכול להתפלל מתחיל ב 08:30 והדבר מקשה עלי הן מבחינת הזמן המאוחר והן מבחינת שלא לאכול עד 10:00 בערך . שאלתי האם אפשר להתפלל ותיקין ביחיד. לעשות קידוש ולאכול ואז להצטרף אליהם לקה"ת ולמוסף? האם זה ראוי? הדבר גם עוזר לי לנצל את הזמן ללימוד

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אם יש לך בזה ביטול עונג שבת, וקושי להמתין כה הרבה זמן ללא אכילה, יש להקל, בפרט שיש סוברים שתפילה בותיקין עדיפה על תפילה במנין, ובפרט אם המנין שאתה מתפלל בו הוא מנין מרפסות שנחלקו בו הדעות אם מועיל, וגם אם הוא בחוץ מחמת החום יש באמת קצת ביטול עונג שבת שלא לאכול ולשתות זמן רב כל כך. אלא שראוי להדר לקדש אחר כך שוב לפני הסעודה, כיון שיש סוברים שאין עדיין חובת קידוש עד אחרי מוסף ולפי דבריהם עדיין לא הגיע זמן קידוש, ואף שהעיקר להלכה שלא כך, בכל מקרה שעושים קידוש לפני מוסף ראוי להדר לקדש שוב אחר כך.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.