לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טיפול קוסמטי על ידי אשה

שאלה:

אני זקוק לטיפול קוסמטי כרגע אולי בעתיד לא אצטרך אחד נוסף ב"ה..
אבל כרגע מדובר באישה כי נשים עוסקות במקצוע הזה
האם זה ממש איסור מעיקר הדין לפנות אליהן?
אם לא זה אומר נסיעה של יותר מ3 שעות עבור טיפול של חצי שעה?
מה המקורות של הדין בעניין?

תשובה:

שלום וברכה

אם אין חשש שיגרום להרהור עבירה, ולא מדובר בטיפול של טיפוח ופינוק אלא במשהו רפואי שאף כרוך אולי בכאב, ותשמור כמה שיותר מראייה אסור – יש להקל, היא טרודה במלאכתה ואתה בחששותיך… כיון שיש כאן טורח גדול יש להקל.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מדובר בהסרת שיער באיזור הפנים שצומח מוזר..
    וכבר עשיתי טיפול כזה אבל הרחקתי לכת בנסיעה של בערך 6 שעות ושילמתי גם יותר כסף ולא יודע אם הגבר המטפל היה בדיוק איש המקצוע שהתאים למלאכה עבורי.
    הטיפול אכן כרוך גם בכאב
    לגבי הרהור אני יכול לשמור את עצמי ולהשתדל
    אבל אני רווק ואני ניצל לצערי מהרהור כמעט בשום יום גם בלי קשר לפגישה עם נשים ברחוב וכדומה
    לגבי ראייה-אין בכוונתי להביט בה אני מגיע עבור הטיפול ועוזב את המקום.
    יש מטרה מסוימת שלשמה אני משקיע בכך ואין בכך רצון לשם פינוק וכדומה.
    מה דעתכם?

  2. חלילה, ראשית זה טיפול שבמהותו פינוק והרבה מגע, ושנית כל התשובה נכתבה לצורך חיוני כאשר כל שינוי כרוך בטירחה של שעות רבות נסיעה לכל צד.