הדלקת נר מצוה בנר מצוה

שאלה:

מה הדין,נר של יום טוב שהוציא מן הבית מחמת שמפריע לו, לישון האם עדיין דינו כנר של מצוה,כיון שלא נדחה ממצות לגמרי ויהיה מותר,להדליקו מנר אחר של מצוה,או שהוא נקרא נר שנגמרה מצותו, ויהיה דינו כנר חול, אם אפשר פירוט בהרחבה,תודה וברכה.

תשובה:

נרות המצוה הם רק אלו שמיועדים כדי לסייע לו בלילה, כאן אני מבין שכבר הלך לישון ואינו זקוק לו? עכ"פ אם הוא זקוק לו בלילה אלא שכבה לו בטעות למה שלא יהיה נר מצוה? אבל לשים לב שלכתחילה לא התירו להדליק גפרור מנר המצוה ובו להדליקו, אלא רק להדליקו בו ממש, ראה בענין זה משנה ברורה בסי' רסג ס"ק ד.