פאה נכרית בבית לאלו הנמנעות מכך מחוץ לבית

שאלה:

האם מותר לאישה פיאה נכרית בבית בלבד. רק לפני בעלה וילדיה הקטנים.
1. ע"פ הלכה, 2. ע"פ ספר הזוהר (פרשת נשא דף קכ"ה:) שהחמיר
מאד ברעה הנגרמת מכך ששערות ראש האשה נחשפות אף בביתה, ואף כשאין רואים.

תשובה:

אין כל ספק שהדבר מותר. גם לאלו שנוהגים שלא לחבוש פאה נכרית מחוץ לבית, אין הכוונה ששערותיה חשופות, כי הרי הן לא… אלא זו הנהגה של צניעות ודת יהודית, שיהיה ניכר הכיסוי ראש ושלא ימשוך תשומת לב, ובזה כל קהילה לפי מנהגיה, והטעם הזה לא שייך בבית בין בני המשפחה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אין הכוונה ששערותיה חשופות??????
    אלא מה הם!!!!!
    זה נקרא מכוסות, אולי שהגברים יתחילו ללכת עם כיפה משיער שיראה בדיוק כמו שער הראש, והם עוד לא מחויבים מדאורייתא??????

  2. ניכר שאינך בקי כלל בסוגיא, אין צד שיש בזה איסור של גילוי ראש, גם האוסרים לא טענו כך, אלא טענו שיש בכך משום דת יהודית, כמו בגד אדום בולט וכדומה, ולעומתם טענו החולקים שדת יהודית נקבעת לפי מנהג בנות ישראל הכשרות שבאותו זמן, זהו הנושא, כל אחד יעשה כהוראת רבו ומכל מקום ברור בגמרא ובפוסקים שבנוגע לדת יהודית יש הבדלים משמעותיים בין הבית לחוץ ומכאן התשובה.

  3. אה"נ, גם לגבר התירו ללכת עם כיפה שנראית כמו שיער (בארצות שזה היה נחוץ, וכמדומני שעדיין נחוץ בכמה מקומות בעולם)…. והחיד"א כתב שהסכמת האחרונים להתיר.