נדר לפני הרבה שנים האם נמחל בהתרה ערב ראש השנה ?

שאלה:

שלום רב
אדם עשה נדר לפני שנים הרבה( ו״ שנים בערך), האם הנדר נמחק כשעשה ההתרה ערב ראש השנה שעבר אפילו הנדר נעלם מידעתו? האם יכולים עכשיו שאנחנו בבידוד ביגלל הקורונה לעשות התרת נדרים בנייד או בווידאו ?
תודה. מימון

תשובה:

להתרת נדרים צריך לפרט את הנדר בפני המתירים, כדי שימצאו פתח להתרתו, התרת נדרים כללית מועילה רק לנדרים שנשכחו מאיתנו. אי אפשר לעשות התרת נדרים בוידאו או בזום וגם לא בטלפון צריך לבוא פיזית לפני שלושה דיינים.

יום נעים.