דמי חבר לביה"כ בזמן קורונה

שאלה:

האם עלינו לשלם דמי חבר במלואם בזמן שאנו מצווים לא לכנס לבתמ"ד ואינם פעילים?

תשובה:

שלום וברכה,

'דמי חבר' שגובים ממתפללי הבית כנסת הרי זה צדקה, כיום שישנם הרבה בתי כנסיות בעיר ויכול להחליף מבית כנסת לבית כנסת, לכן אין אפשרות לכפות עליו לשלם דמי חבר. ולכן יכול להפסיק לשלם דמי חבר לפי רצונו.

גם במקומות שיש חובה לשלם דמי חבר, פטורים המתפללים מתשלום דמי חבר בתקופת הקורונה, מאחר ובתי כנסיות סגורים ואין הוצאות של נקיון מים וחשמל לבית כנסת, אין סיבה לחייב את המתפללים.

בהצלחה.