לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דחיית עלייה לתורה בבר מצווה – עקב היעדרות האב

שאלה:

שלום רב!
יש לי חבר בעבודה ,שלצערו הרב תקוע באחת המדינות בחו"ל -עקב הקורונה ואין צפי מתי יפתחו הגבולות ויוכל לחזור לארץ.
לבן שלו יש בעז"ה בר מצווה ועליה לתורה בסביבות שבועות ,עוד כחודש ימים.
הוא מסר לי לשאול,האם הוא יכול לדחות את העלייה לתורה של הבן (שנמצא עם אימו בישראל),ולעשות זאת רק שיגיע לארץ או לא לדחות ויעשו זאת בזמן? אודה באם תוכלו להרחיב……… תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל חיוב הלכתי לעשות עלייה לתורה בבר מצוה, בר מצוה ענינה שהוא נכנס בעול מצוות, הנחת תפילין מתחדשת עליו, וגם שאר המצוות שהיה בחייב בהן בקטנותו רק מדין חינוך כרגע הם חיוב גמור. ממילא, אם הם רוצים לדחות את העלייה לתורה לזמן שהוא יבוא לארץ, זה אפשרי בהחלט רק לבדוק טוב עם הבן מה טוב לו כי זה העיקר, שירגיש שהוא מקבל מה שכל הילדים מקבלים…

בשורות טובות וישועות לכל עם ישראל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בדיקה נוספת ברשות הרבנים. כמובן שאין לי שום מושג את המציאות בשטח למקרה הספציפי הזה אך ישנם ילדים רבים שהכנתם לקריאת הפרשה דורשת הרבה זמן ומאמץ מצידם. כך שאם הוא כבר התכונן לפרשה מסויימת וכעת יצטרך להתחיל הכל מההתחלה ולהתכונן לפרשה אחרת – יש לקחת גם את זה בחשבון. כמו"כ לא יהיה פרקטי לעשות זאת בשבוע שהאבא חוזר – הן יש להתכונן – וגם כאמור בשאלה אין שום מושג מתי יפתחו הגבולות כך שגם לא ניתן להכין מראש לפרשה אחרת כך שזה עלול להיות להדחות מס' נוסף של שבועות.

    נקודה למחשבה

  2. אין ספק, וכתבתי שיש לבדוק עם הילד אם הוא מקבל כל מה שהוא רוצה, רק אמרתי שהשאלה הזו אינה הלכתית אלא משפחתית, וראוי שתידון במסגרת המתאימה לה.