גובה תשלום מזונות הילדים על האב ועד איזה גיל

שאלה:

אני בתהליך גירושין לצערי
יש לנו שני ילדים משותפים בגילאי 3 ו5.
אני יודע שהם קטני קטנים
ואני מרוויח כ7 ש'ח ויש לי הוצאות כלכלה ושכר דירה
ברצוני לדעת האם יש אפשרות לעשות חילוק בין גובה תשלום המזונות מעל גיל 6 לעד גיל 6.
כיון שמגיל6 אני חיב מדין תקנת אושא משום צדקה.
ואם אשלם מזונות גבוהיים אני עלול לחזר על הפתחים. ואז ילדי יעברו על כבד את אביך ואת אמך.

תשובה:

שלום רב

לגבי מזונות הילדים מאיזה גיל ועד איזה ומאיזה דין בכל גיל, ראה בהרחבה כאן.

לעצם הנושא מאחר שמן הסתם יחייבו אותך במזונות עד גיל 18 בגלל תקנות הרבנות הראשית שמחייבים היום בכל בתי הדין, לכן אני לא רואה הבדל. אמנם יש הטוענים שהבסיס לתקנת הרבנות הראשית הינה מדין צדקה. לכן כאשר אין לך, יתכן שיתחשבו בכך. יש גם כאלה להתחשב בגובה משכורת האישה כאשר היא יכולה לפרנס יותר מהאב ראה כאן.