מקום קביעת מזוזה במרפסת

שאלה:

ב״ה
מה הדין בקביעת מזוזה ביציאה למרפסת (של בניין מגורים, אם קיים הבדל אשמח לדעת)? שהרי הפעולה היא כניסה למרפסת אך באותו זמן אנו גם יוצאים מהבית

תשובה:

בנוגע לקביעת מזוזה במרפסת נחלקו הדעות: יש סוברים שיש לקובעה לימין היוצא מהבית למרפסת, ויש הסבורים להיפך, לקובעה לימין הנכנס מהמרפסת לבית. להלכה, מנהג ירושלים  ורבים מחצרות החסידים לקובעה לימין הנכנס למרפסת, וכ"כ הגר"ע יוסף בשו"ת יחוה דעת ח"ד סי' נא, ואילו בני הישיבות קיבלו עליהם בזה את הוראת החזון איש לקובעה לימין הנכנס מהמרפסת לבית.

מקורות:

ראה מה שכתבנו כאן.