מזוזה בבית חרושת

שאלה:

שלושה יהודים קנו את כל המניות של בית חרושת במזרח הרחוק, והתעוררו, שמא התחחיבו לקבוע מזוזות בכל מאות החדרים שם ע"פ פתחי תשובה יורה דעה סימן רפו ס"ק י ומנחת יצחק חלק ב סימן פג שהכריע שיש לקבוע מזוזה בבית החרושת. יש לציין שמדובר על חברה בע"מ – האם צריך להחמיר להחשיב אותה כבעלות המחייבת במזוזה או שאפשר להקל, בפרט שיש אומרים שאין בית החרושת חייב כלל במזוזה?

תשובה:

אינני רואה דרך לפטור אותם מחובה זו עד כמה שכיום הם בעלים בלעדיים על החברה. כדאי לשאול רב נוסף.