בימי נידה – עדיף שיגע בה הבעל או רופא אחר?

שאלה:

כשיש הכרח שגבר יגע באשה נידה לצורך טיפול רפואי,
האם עדיף שיעשה זאת זר (כגון רופא או נהג אמבולנס וכדו') או הבעל ? וכן לגבי טיפול שכרוך בהסתכלות במקומות המכוסים (וגם כשטהורה לגבי מקום שאסור)

תשובה:

כשהיא טהורה אין ספק שעדיף שיעשה זאת הבעל. כשהיא נדה, כתב הרמ"א בסי' קצה סעי' יז שעדיף שיעשה זאת רופא אחר, אף שגם לו היא אסורה באיסור נדה ואשת איש גם יחד, ובטעם הדבר כתב בשו"ת זרע אמת ח"ג סי' קטז, שכיון שהבעל ליבו גס בה יותר יש לחשוש שיבואו לידי מעשה, מאשר רופא אחר.