תשלום על המשך שירות ללא ידיעת הבעלים

שאלה:

שלום וברכה!
אחד מהשירותים שאני מספקת הוא שירות בעלות חודשית משתנה לפי פרמטר מסוים.
לקוח רכש אצלי את השירות הזה לתקופה מסוימת. בתחילת השנה הודעתי לו שעלות השירות עולה והוא ביקש לסיים את ההתקשרות.
חשבתי שביטלתי את הו"ק , אך החודש הוא פנה אלי ואמר לי שהחיוב עדיין מתבצע מדי חודש בחודשו (על פי התמחור הישן). כמובן שזיכיתי אותו על כל אותם החודשים וניתקתי את השירות. לאחר יומיים התקשר ואמר שבעצם הוא השתמש בשירות שלי וכרגע שהפסקנו את השירות נגרם לו נזק…
האם אני יכולה לחייב אותו שוב על כל אותם החודשים (כי נכון שביקש לבטל, אך בפועל השתמש בשירות שלי ואף הודה שנגרם לו נזק ברגע שנותק), והאם במחיר המעודכן לשנה זו?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הלקוח המשיך להשתמש בשירות שסיפקת לו עליו לשלם עליו. ואם הודעת לו שהמחיר התייקר והמשיך להשתמש חייב לשלם לפי המחיר היקר.

בהצלחה.

נימוקים:

כל הנאה ממון השני מחייב תשלום. אולם אם נהנה גופו נהנה בעל כורחו חייב לשלם מדין 'נהנה' ממון חברו, ועליו לשלם לפי המחיר הנמוך בשוק. אולם כאן שהוא המשיך מעצמו להשתמש וידע את המחיר שהבעלים דורשים עבור השימוש, חייב לשלם לפי המחיר שנקב הבעלים. ודינו שווה לאדם שנכנס למסעדה יוקרתית ואכל, שחייב לשלם לפי המחירון של אותה מסעדה, ולא לפי מחיר של מסעדה במחיר זול.