תספורת ביום העצמאות

שאלה:

לעדות המזרח מותר להסתפר בערב עצמאות?

תשובה:

אין כל היתר להסתפר ביום העצמאות, לא לאשכנזים ולא לספרדים, עם כל השמחה בנס שעשה ה' איתנו בקיבוץ נדחי ישראל לארץ ישראל והאפשרות לגור בה ולקיים בה חיי תורה, אין לנו אפשרות לקבוע חגים ומועדים בכוחות עצמנו, וגם מה שקבעו אנשים שהיו תלמידי חכמים הרי שגדולי הדור באותו הדור כמו החזון איש והרב מבריסק לא הסכימו איתם ולא קבעו אותו ליום טוב.

גם השמחה שאינה מושלמת אינה מצריכה ומתאימה לקביעות חג, שומעים כל יום דברי שטנה ורוע נגד כל הקדוש והיקר לנו, כל המדינה מתנהלת שלא על פי הלכה, ולכן כל עוד שלא באמת ברור שענין הקמת המדינה הוא אכן מועיל לקיום ושמירת התורה והמצוות ויביא באמת לחיבור בין עם ישראל לאביו שבשמים הרי שעוד לא הגיע זמן קביעת המועד, לכן לשמוח אפשר כמובן ובעיקר להודות לה' על רחמיו וחסדיו וקיבוץ נדחי ישראל והזכות לשבת בארץ ישראל אך ח"ו לייחס לכוחי ועוצם ידי, אבל לא לשנות מההלכה ואנחנו בימי ספירת העומר בהם אסורים ריקודים ומחולות ואסורה תספורת.

שנזכה לישועה ולגאולה שלמה