דם טוהר

שאלה:

שלום רב,
שאלתי עולה מפרשת תזריע שם מצויינים הדינים של טמאת יולדת.
מצוין כי אחרי שבוע או שבועיים שנטמאה לבעלה (תלוי במין הילוד), לאחר טבילה, טהורה לבעלה גם אם עדיין תראה דם. וזה נקרא "דם טהור". רצוני לדעת מדוע היום אין התייחסות או דין "דם טהור". ישנן נשים שהדם מצוי גם לאחר חצי שנה מהלידה והבעל והאישה חייבים בשמירת נידה כל התקופה מה שיכול מאוד להקשות על הקשר הזוגי (בחלק מהמקרים כמובן).
תודה רבה וכל הישועות!

תשובה:

אכן מעיקר דין תורה 33 יום שאחר השבעה ימים לאחר הלידה בלידת זכר וס"ו יום לאחר השבועיים של לידת נקבה, זה נחשב דם טוהר [אחר כך לא], אלא שבנות ישראל קיבלו על עצמן שלא לחלק בין דם טוהר לדם נדה כמובא בגמרא, ראה רמ"א קצד א.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לכאורה בנוסף להנ"ל – כיון שאני הרי מתייחסים לכל דם כזיבה ומתייחסים לכל יולדת כיולדת בזוב ומאחר ולא יתכן לעשות ז"נ בשבוע או שנים הראשונים לאחר הלידה אין מקום לימי טוהר