איך ילדים משחקים בחוץ בזמן הבידוד

שאלה:

בס"ד
ב' באייר ה'תש"פ
יום ראשון 26 אפריל 2020

שלום לכבוד הרבים שליט"א,

ששאלו גבי הנהגות בזמן המגיפה, שפסקו לא לצאת מן הבית למען בריאות הציבור, ועכשיו כאן בחו"ל מתחיל להיות חם ואנשים רוצים לצאת בחוץ. הרבה ילדים משחקים ממול בתיהם, ומה העצה הראוי להזכיר לאנשים שישמרו על הרחקה כדי להמשיך להשתפר מפני שילדים משחקים בחוץ והרבה פעמים מתקרבים יותר מדי ממה שדרוש מן הציבור, ובזה יכול לשים עצמם בכסכנה ויכול להבעיר הוירוס לילדים אחרים ודרך ילדים למשפחות אחרים.
לדעתי צריך להחזיק הענין בפסקים שיוציאם כל שבוע שהציבור צריך לשמור על זה היטב. או אולי לכל משפחה לדבר עם שכנים ולנסות לקבוע שעות לצאת כיון שקשה לילדים לראות החברים ולא לשחק איתם.
תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

הנושא הוא לא פסק כזה או אחר. כולם יודעים את הסכנה ומנסים לחיות במדת האפשר. לא שייך לתת הוראות על מקרים ספציפיים. מצופה מאנשים אחראיים שידעו לכלכל את מעשיהם בתבונה באופן שלא יגרמו נזק לאחרים.