לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עקירת עצי פרי

שאלה:

האם מותר לי לעקור עצי פרי ולהעביר אותם לאדם שאמור לשתול את העצים במקום אחר (אני לא יכול לבדוק שבאמת הוא שתל חוץ מהמילה שלו)?
והאם מותר למרות שיש סיכויים שבעקבות עקירה של העץ ושתילתו במקום חדש העץ ימות?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אסור, אבל אם הוא מזיק או שרוצים לבנות במקום ויש הרבה יותר רווח מהבנייה מאשר קיומו של העץ, יש להקל על ידי גוי, ראה כאן הרבה תשובות בענין זה.