כיבוד הורים – למנוע את האב מלהשתכר ולפגוע במשפחה

שאלה:

שלום רב. האם מותר לבן שאביו מתנהג שלא כראוי ועושה מעשים לא ראויים, לדוגמה משתכר, והאבא לא מקשיב לשום סמכות שהיא לנקוט בפעולות נגד רצון האב, כמו למשל להסתיר את השתיה? או לתת לאב לפגוע בעצמו ובסובבים לו? נכון שאין תפקיד הבן לחנך את אביו, אך כאן הדבר נעשה בסופו של דבר לטובה

תשובה:

שלום וברכה

אפשר בהחלט להסתיר לאבא את השתיה, דומה למה שמצינו אצל רחל אמנו שגנבה ללבן את התרפים… אני מניח שכוונתך למנוע את האב מלהזיק לעצמו ולסובבים והיתה טעות הקלדה, למנוע אותו מכך ודאי מצוה. המטרה אינה חינוך האב אלא מניעת נזק ממנו ומסביבתו.

בשורות טובות.