שאלות צניעות בתפילת מרפסות

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול 2 שאלות:
1. מול הבית שלי מתנהלת תפילה בחצר. אני יושבת על המרפסת ומתפללת איתם. השאלה שלי: האם יש בעיה בצניעות אם המתפללים רואים אותי? קשה לשמוע אותם עם תריסים סגורים . אני גרה מעבר לכביש בו מתנהלת התפילה.
2. בסביבת מגורי מתנהלים מספר מנינים. אני מאד נהנית להצטרף ליותר מאחד. עם מנין הנץ אני מתפללת שחרית ואח"כ יש מנין חסידי שגם שם אני מקשיבה. רציתי לשאול איזה קטעי תפילה מותר לי להגיד עם המנין השני (כבר התפללתי הכל במנין הראשון). מה שידוע לי זה שאומרים אשרי, שמע ישראל, עלינו לשבח וכמובן עונים אמן בקדישים, קדושות וכו. השאלה שלי אם יש משהו נוסף שאוכל להגיד גם במנין השני?

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה,

אם זה מעבר לכביש ואת יושבת והמרפסת שלך היא לא כנגד מקום התפילה שלהם, זה בסדר, אבל אם הם מתפללים עם הפנים אליך, לא כדאי.

את יכולה לענות קדיש קדושה וברכו ואמן על כל הברכות.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    רציתי לשאול: מנין הנץ בו אני מתפללת הוא אשכנז. אני מצטרפת לשמוע אח"כ מנין חסידי. האם תחנון מותר לי להגיד גם בפעם השניה לפי נוסח ספרד את אשמנו, בגדנו ואת י"ג המידות שאין במנין אשכנז? או שרק לשמוע?