מרק עם קטניות ששכחו לבדוק

שאלה:

שלום רב,
מרק ירקות שהוכנס לתוכו גרגירי חומוס בטעות ללא בדיקה(בדיקה קלילה ושכחו לבדוק כראוי) כמובן שכעת כבר לא ניתן לבדוק כבר. האם מותר לאכול?

תשובה:

כיון שיש הרבה נגיעות בחומוס, הייתי טוחן את המרק הזה בבלנדר יד, כדי שגם אם חלילה יש תולעת, ניתן יהיה להניח שהיא התרסקה ואינה בריה שלמה, וכך היא מתבטלת. לכתחילה אין לעשות כך על מנת לטחון כיון שיש נגיעות מצויה, אבל עכשיו שכבר התבשל, זה מה שיש לעשות.