ממזר מדרבנן

שאלה:

האם בימינו בבית דין מכריזים על מישהו שהוא ממזר מדרבנן? או שמעדיפים להימנע מכך ומכריזים על מישהו רק אם הוא ממזר או לא ממזר? כלומר, רק שתי אופציות..

תשובה:

שלום רב,

אין הכרזה מיהו ממזר. יש רשימת פסולי חיתון, וכאשר יש אדם שנראה לביה"ד שהוא אסור להינשא מדאורייתא או מדרבנן או ספק ממזר הם עשויים להכניס אותו לרשימה זו. בפועל אני לא חושב שיש ברשימה הזו יותר ממזרים דאורייתא או ספק ממזרים שהם אסורים בדרבנן. "ממזר דרבנן" שזה בסיטואציות מאד מסויימות אני לא חושב שיש ברשימה זו.