כוונה בברכה ראשונה בתפילת עמידה

שאלה:

שלום לרבנים
אני נער בן שלוש עשרה והיתה תקופה שהיה לי קשה מאוד לכוון בברכת אבות וגם מתוך הלחץ שאני לא אצא י"ח לקח לי המון זמן להתפלל רק את ברכת אבות (לפעמים כמעט שעה רק הברכה הראשונה) וחששתי מאוד שלא יצאתי (ע"פ הש"ע בסי' קא) ורציתי לדעת האם ניתן להקל בזה בשבילי ולכוון רק קצת ומה שאצליח בלי להתאמץ (אע"פ שלפעמים ייצא שלא אכוון כלל).
אני רוצה לציין שאני מכיר את הרמ"א שם ושמעתי על היבי"א שפוסק שלא צריך לחזור ולהתפלל, ואפילו שתרומת הדשן מחייב רק לכתחילה ובדיעבד לא, בל בכל זאת מאוד מטריד אותי שמא לא יצאתי ידי חובה…

תשובה:

חלילה חלילה, מה שאתה עושה אינו בריא כלל! יש לכוין כוונה בסיסית מהירה של פירוש המילים, לא מעבר לכך, ואם כיוונת כוונה כללית של כל משפט, גם בלי להכנס לכל פרט, אלא ממש את הביאור הפשוט ביותר, ואפילו שתוך כדי נכנסו מחשבות אחרות, אין כל בעיה וזה בסדר גמור, חצי דקה זה לצאת ידי חובה בהידור.

שיתקבלו התפילות.