הזמנת בעל מקצוע בנכס משותף

שאלה:

שלום וברכה
יש לי יחידה שאני משכיר מתחת לדירה שאני גר בבנין משותף
ה"מנול" (הבור הגדול של האינסטלציה של כל הבנין) נמצא ביחידה. בשעת לילה מאוחרת (מוצ"ש ב11) מתברר שיש שם נזילה רצינית עם ריח נורא באופן שהזוג שגר שם פשוט סבל, זה לא סבל דיחוי, והזמנתי אינסטלטור שאני מכיר. הוא עלה על הבעיה עשה סוג של עזרה ראשונה ונתן הצעת מחיר של 2500 ש"ח לתיקון כולל הביקור.
ברגע שהבנתי שמדובר בסכום משמעותי, וכיון שזה נכס משותף של כל הדיירים אמרתי לו שהאמת שאני יצטרך להתייעץ איתם, ולראות אם הם אולי רוצים בעל מקצוע אחר.
באמת הם טענו שהם מכירים בעל מקצוע אחר [יש לציין שהם יותר "מבינים" בכל התחום…] והבעל מקצוע שלהם הגיע ואמר באמת שזה הבעיה והוא רוצה 1500.
כעת הודעתי לאינסטלטור הראשון והוא אמר שאין בעיה אבל הוא רוצה על הביקור והתיקון הקל שהוא עשה 450 ש"ח..
האם הסכום של הביקור שלו גם מוטל על כולם, או שזה מוטל רק עלי?
אשמח למענה במהירות האפשרית

תשובה:

שלום וברכה,

קלקול ברכוש המשותף חייבים כל בעלי הרכוש המשותף להשתתף בהוצאות תיקון. מעבר לכך, כל מה שאדם פרטי היה אמור לעשות יש לחייב את כולם. ולכן במקרה הנ"ל שהיה חייב להזמין אינסטלטור כדי לתקן זמנית את הסתימה, יש לחייב את כל הדיירים בתיקון של 'העזרה ראשונה'.

בהצלחה.

מקורות:

כך הורה הגאון הרב אברבהם דרבמדריקר שליט"א מח"ס ועד הבית בהלכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    עשינו כפי הוראות הב"ד, רק יש שאלה לצורך הבהרת הדברים:
    בעקרון הקלקול של "המנול" גרם להצפה ביחידת דיור שנעשתה בהסכמת השכנים בכניסה הקיימת.
    אולם בהששתפות של התיקון מששתפים גם הכניסה הצמודה [כי הם גם משתמשים באותו מנול]
    השאלה אם את דמי העזרה הראשונה [היינו ה300 ש"ח] הם גם צריכים להתחלק, כי מצידם כביכול שלא תהיה שם יחידת דיור. אך מצד שני בפועל היחידה הזו נעשתה בהסמכה של הכניסה שבה היא קיימת, וא"כ סו"ס היא נמצאת שם ברשות, וממילא גם הכניסה השניה כיון שהם גם משתמשים במנול מחוייבים לדאוג שהוא לא יזיק ולכן הם גם מחוייבים בעזרה הראשונה?

  2. כפי שכתבנו אם הטיפול הראשוני היה נצרך לתיקון הסתימה חייבים כולם להשתתף והיח"ד שנוספה היא חלק מהדיירים, כיון שיש לו זכות לבנות שם, ולכן מותר להם לתקן על חשבון כל השכנים.