מי פה אחרי פסח / כבוש כמבושל

שאלה:

1.האם מותר בשבת להניח שיירי מאכל בצלחת חד פעמית ולהניח סמוך לפח בשבת? (אין לנו שום טרחה בכך, אנו נוהגים כן בכול ימות החול).(השאלה נובעת מכך שראיתי שיש בכך בעיה מסוימת).
2.יש ברשותי מי פה,שהיו אצלי בפסח בארון הבגדים, לא ראיתי שיש עליהם כשרות לפסח, האם מותר כעת להשתמש בהם?( או שמא הם בגדר חמץ שעבר עליהם הפסח).
3.האם קופסאות פלסטיק יכולים לשמש מאכלים חלבים ובשריים קרים?

תשובה:

מותר לפנות אשפה מהשולחן בשבת, משום שהזבל נחשב גרף של רעי ומותר להשליכו לפח, האם זה עונה לשאלתך? לא הבנתי אותה באופן מדוייק.

מותר להשתמש במי פה לאחר הפסח.

אף שהשימוש הוא קר נהגו שלא להשתמש לחלבי ובשרי באותם כלים, זה עלול להביא למכשול, כמו כן אם יש במאכלים רוטב וישהו שם 24 שעות זה מפליט ומבליע כמו בבישול, ועל פי הכלל שבידינו ש"כבוש כמבושל". ראה ש"ך וט"ז בתחילת סי' קה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה ראשונה כוונתי הם:
    היות והאוכל מגיע לחתולים (שאין מזונתן עליי) וראיתי שמובא בפוסקים שמדובר בטרחה אז אסור?
    אך לי בכול אופן אין טרחה בזה כי כך אני נוהג בימות החול

  2. עכשיו הבנתי, בודאי אסור, זה שאתה טורח בימי החול לא מתיר לעשות זאת גם בימי השבת, וטירחה זה לא דוקא מלאכה קשה מאוד…