יום העצמאות בהלכה

שאלה:

שלום. ממתי עד מתי מתבטלים מנהגי האבלות ביום העצמאות? מהשקיעה עד השקיעה?
האם מותר לקיים שיעור ריקוד ברביעי בלילה?
תודה!

תשובה:

מנהגי האבלות אינם מתבטלים ביום העצמאות, וכל דיני ספירת העומר בתוקפם כבשאר ימים. גם מי שמתפלל תפילה חגיגית ועושה סעודה חגיגית, לא יעשו ריקודים ומחולות, ולא יסתפרו, כיון שאנחנו בעיצומם של ימי ספירת העומר, ובזמנינו אין לנו כח לקבוע ימים טובים שאין להם שורש בדברי חז"ל. בפרט שלא אירע משהו מיוחד דוקא ביום זה, מעבר להכרזתו של בן גוריון על הקמת המדינה.