ספירת העומר – האם איסור תספורת נוהג גם בנשים?

שאלה:

האם האיסורים החלים עלינו בספירה במיוחד תספורת האם האיסור כולל גברים נשים וילדים או רק גברים מעל בר מצווה

תשובה:

שלום רב

גם נשים אינן מסתפרות בספירת העומר, למרות שבמקום צורך גדול או גנאי, יש פוסקים שהורו להקל בזה, וכן דעת הגר”ע יוסף זצ”ל לספרדים.

מקורות:

ראה פרי מגדים סי’ תקנא ומשנה ברורה שם ס”ק עט. וראה שו”ת להורות נתן ח”ב סי’ לב, וראה עוד בשו”ת אגרות משה יו”ד ח”ב סי’ קלז. על דעת הגר”ע יוסף ראה ילקוט יוסף מועדים ספירת העומר.