אוננות ואבלות על אדם שפרק עול מצוות

שאלה:

משפחה שאחד מבנים ירד מדרך התורה חלה והוא על ערש דוי ועודנו מחזיק בדעתו שלא לשוב לחיק אבותיו. האם יש עליו אנינות גם זו שפוטרת ממצוות וברכות, וכן האם מברכין עליו בד"ה וכן מה עם אבלות?

תשובה:

שבוע טוב

אם מדובר באדם שלגמרי פרק עול מצוות, ואינו שומר שבת וכו', הגם שאפשר לשבת עליו שבעה, לקולא ודאי אין בו דיני אבלות, ולא נוהגים לגביו דיני אנינות להפטר מן המצוות. גם לגבי ברכת ברוך דיין האמת הורה לי רבי מאיר סירוטה מרבני העדה החרדית, שיש לומר רק בלא שם ומלכות.

בשורות טובות, ואפילו חרב חדה… בעז"ה עוד ינצל ועוד ישוב בתשובה שלמה.