ראיית כתם עם הרגשה

שאלה:

יש לי שאלה כללית וספציפית.
קראתי בהלכה שאם אשה רואה כתם עם הרגשה זה מטמא.
האם כאבי וסת נחשב "הרגשה"?

היום ראיתי כתם על צבעוני (לבנים כהות). הכתם היה אדום וגדול מגריס.
היה לי מעט כאב בטן אך אינני יודעת אם הכאב היה דווקא כאב של וסת או שנבע מסיבות אחרות.
חשבתי שזו התחלה של וסת אך בינתיים הדימום הזה לא ממשיך.
בינתיים אנחנו נוהגים בהרחקות כמו בתקופה של נידה.

מה עלינו לעשות כרגע? (האם צריך להראות את הכתם למורה הוראה?)

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

היום כבר הורו מורי הוראה שאין הרגשות, נדיר מאוד, גם כאב וסת [שיש אחרונים שרצו להחשיב אותו כוסת הגוף, מה שיחייב בדיקה] אין להתייחס אליו בדרך כלל, כיון שקשה לאפיין אותו, לפעמים יש סיבות אחרות לכאבי בטן או גב ולפעמים זה מתחיל רק באמצע הוסת ולפעמים לפני תחילתה, אין לזהות זאת כהרגשה.