מחזיר גרושתו לאחר שהיתה עם מישהו אחר

שאלה:

ב"ה, אשה שומרת תו"צ שהתגרשה, וחייה חיי אישות עם אדם אחר באופן שהייתה טובלת כדת, ויחדה את עצמה אליו (לא התכוונה לבעילת זנות, מה שנחשב עפ"י הרמ"א כפילגש) ועכשיו נפרדה מאותו אדם ורוצה לחזור לבעלה, האם בכה"ג יהיה מותר?

תשובה:

שלום רב,

ראשית צריכים שיהיה ברור שגם אם לא התכוונה לשם זנות, זה זנות. ראה בכתובות עג,א של מדובר אפילו באופן שאדם קידש אישה כרגיל אלא שהוסיף תנאי, שאם התנאי לא מתקיים מתברר שהכל היה זנות. ועצם השאלה: כל עוד שלא היה קידושין אם האחר, היא יכולה לחזור ולהינשא לבעל הקודם. ראה שו"ע אבה"ע סי' י' סעי' א'.