בדיקות טהרה עם שמן תינוקות

שאלה:

ברצוני לדעת אם ניתן להקל לעשות את בדיקות טהרה-חובה (ראשון ושביעי)+הפסק עם שמן תינוקות, מדובר במקרה שאם לא כך , יגרום לעוגמת נפש מרובה ויתכן אף פציעות ולעתים זה כלל לא אפשרי- מדובר באישה שעדיין בתולה.
אציין גם שהרטבת העד במים לא עזרה
ואשמח לדעת מה לגבי שבת בעניין זה,
זכו למצוות, תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

לא טוב לשים שמן על העד, הוא מונע את היספגות הדם בעד ומשנה את הגוון של ההפרשה. כאמור, במצב כזה מותר ללחלח את העד במעט מאוד מים, וכמו כן ניתן למעט בבדיקות ולבדוק בימים ראשון ושביעי בלבד [עדיף גם פעם אחת ביום השלישי, כיון שאם לא תצליח למצוא בדיקה טובה ביום השביעי, אף שיתברר שכל הדם היה מפצע תזדקק לספור שנית שבעה נקיים כיון שיש לה הפרש של יותר מחמישה ימים בין הבדיקות].

עצה נוספת! לשים מעט שמן תינוקות בנרתיק כמה דקות לפני הבדיקה ולתת לו להספג שם קצת, ואחר כך לעשות בדיקה, זה עוזר!!