כהן בבית הקברות / קבר שיש סביבו מחיצות

שאלה:

שלום,
בשולחן ערוך יורה דעה הלכות אבילות סימן שעא סעיף ה, נאמר ביחס לקבורה שאם קוברים בחריץ עמוק י' טפחים, אין צריך להרחיק ממנו אלא ד' טפחים.
האם היום קוברים את המת בלפחות י טפחים ,מדוע כהן לא יכול להיות שם?

תשובה:

שלום וברכה

דברי השו"ע אמורים באופן שיש מחיצות וגם יש פתח לטומאה מלמעלה או מהצד, כלומר קבר שנמצא בתוך תעלה שיש לו מחיצות סביבו, אבל קבר סתום ודאי אסור להתקרב לד' אמותיו, ראה שם בב"ח ועוד נושאי כלי הטור והשו"ע שדנו בדעת רש"י שאפילו אם הקבר בבית סתום, שיש לו מחיצות אבל אין מקום לטומאה לצאת, נחשב הוא כקבר סתום שמטמא סביבותיו ד' אמות.

שבת שלום.