תקלה בפלטה של שבת

שאלה:

יש לנו פלטה שמונחת על לוח עץ שעומד על הכיריים של הגז.
בשבת האחרונה היה ריח של כמו פלסטיק שרוף. הפלטה חיממה יותר מהרגיל, ושמנו לב שבצד אחד הידית נפרדה מהפלטה וגם קופסת החשמל המחוברת מתחת לפלטה נפרדה.
בלילה הריח החמיר וגם ראינו שהעץ שעומד מתח לפלטה נפגע. לא היינו רגועים, ניסינו למצוא גוי אך לשוא לכן סגרנו את המתג של החשמל בשינוי, האם נהגנו כראוי?

תשובה:

לכאורה זה נשמע ממש כמו חשש סכנה, וכיון שלא מצאתם גוי נהגתם כהלכה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בד"כ היה לנו גוי אצל שכנים, עכשיו אין להם. יותר מזה לא חיפשנו כי היה סגר, המוסדות ובתי הכנסת סגורים, כך שלא ידענו היכן נוכל למצוא.
    אגב, במוצ"ש ראינו שלוח העץ ממש נחרך מהאש, למרות שלא ראינו אש גלויה כשהפלטה עבדה.