מזגן אינוורטר בשבת

שאלה:

ברצוני להזמין מזגן מרכזי, שמעתי שיש אולי בעיה בסוג שנקרה מולטי,האמנם?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה זה מולטי, הבעיה המדוברת בעיקר היא במזגני אינוורטר [כל חברה תתן לזה שם אחר, אינוורטר זה סוג פעולה, ואני מניח שלכך כוונתך] במזגנים אלו יש חיישנים מאוד רגישים שמגיבים לכל פתיחה של חלון או דלת באופן ישיר, ולכן, הורו פוסקי זמנינו שבמזגנים אלו חובה להתקין התקן שבת, ניתן לרוכשו ב"משמרת השבת" הוא מבטל בשבת את פעולת האינוורטר ומעביר למצב של מזגן סטנדרטי. בלא התקן חששו שפתיחת דלת נחשבת הפעלה חשמלית ישירה בפסיק רישא.

בהצלחה