מה הברכה על מצה עם חרוסת אחרי פסח? ספרדים

שאלה:

ידוע שמצות אחרי פסח, ברכתם מזונות, אלה אם אני קובע עליהם ארוחה.

יש לי מצה עם חרוסת, זה נחשב לארוחה.?

לפי כך מה הברכה, המוציא וברכת המזון, או מזונות, ומעין שלוש על המחיה.?

תשובה:

במדיה ואתה אוכל שלוש ארבע מצות שזה שיעור ביעות סעודה – ג'-ד' ביצים, אתה מברך ברכת המזון והמוציא עם נטילת ידים, אבל בפחות מכך יש לברך מזונות. [אגב, לגבי החרוסת מפסח תבדוק אם היא עדיין ראויה לאכילה, אבל זה כבר נושא אחר…]. בני אשכנז כמובן מברכים על מצות המוציא כל השנה גם בלי שיעור קביעות סעודה.

הצטרף לדיון

תגובה 1