אורח שאוכל אצל בעה"ב והביאו לשם אוכל מבית אחר

שאלה:

שלום וברכה,
אורח שהיה אצל שכן, וכיון על דעת שכל מה שבעל הבית יביא לו, בירך מזונות על עוגיה, לאחר זמן הגיע שכן נוסף והביא רוגלך, האם צריכים לברך שוב, מכיון מראש או שזה רק על דברים שבעל הבית עצמו מביא?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה הוא לא יכול להיות יותר מבעל הבית עצמו… הרי גם בעל הבית עצמו אם הביאו לו דבר שאינו אמור לבוא באמצע סעודה, חייב לברך עליו, ולא יהיה האורח טוב ממנו בזה…

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קעז ס"ק כ.