נר נשמה חשמלי

שאלה:

שלום רב, סבתא שלי נפטרה ב א באייר והשנה אני מבין שזה יוצא ביום שבת אמא שלי נוהגת כל שנה לשים נר נשמה חשמלי ביום זה. האם אפשר לשים את הנר לפני כניסת שבת ולהוציא אחרי כניסת שבת? או שבגלל שהיום נופל על יום שבת אז אסור?
תודה מראש

תשובה:

בודאי, תשימו לפני שבת ותכבו רק לאחר צאת השבת, זה מצויין. והכי חשוב לעשות משהו לעילוי נשמה, חיזוק באיזו מצוה, לימוד משניות ביום זה, לדאוג כמובן שמישהו יגיד קדיש בבית הכנסת, כל זה חשוב הרבה יותר מהנר החשמלי.

בשורות טובות.