חלות לשבת בתנור חלבי

שאלה:

אפינו עוגיות מבצק עם חמאה בתנור פרווה. רוצים עכשיו, בתוך 24 שעות, לאפות חלות לשבת (לארוחות בשריות). האם ניתן רק להסיק את התנור והתבניות? (לספרדים)

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה אנחנו מקפידים גם על המתנה של 24 שעות [לא הבנתי למה אתם מגדירים את התנור הזה כפרווה אם אופים בו עם חמאה…], בשעת הדחק ניתן להסתפק בנקיון יסודי, והפעלה כשהוא ריק על חומו המירבי חצי שעה. לגבי התבניות, אם החלות מיועדות לארוחה בשרית אין לאפות בהן אלא בחד פעמי.

בהצלחה