טיפות קרי בבגד בתפילה

שאלה:

שלום וברכה,

בעל תשובה, לומד בישיבה ברוך ה', בתקופת שידוכים.
1. כשאני לומד הלכות טהרה, לפעמים יוצא לי טיפות קרי, וכן במקרים מסוימים שונים ולפעמים אחרי פגישות – למרות שלא הרהרתי במחשבות אסורות, זה קורה לבד בלי שליטה. האם זה עבירה? האם לחשוש?
2. האם מותר להתפלל או לברך כשיש בבגד טיפות כאלו?

תשובה:

אין כל ענין כרגע שתלמד הלכות טהרה, לימוד זה לומדים אחרי האירוסין לפני החתונה. יש לשמור על קדושת המחשבה והעיניים, אבל מה שקורה קורה עבירה זו כמעט שום אדם לא ניצל ממנה לגמרי ובורא עולם יודע חולשתנו ומצבנו, אין לעסוק בזה מידי, רק לשמור על העיניים וללמוד תורה.

הקרי בבגד אינו מעכב את התפילה, אולם אם זה מחמת ראית קרי שלא במקום מצוה, הרי זה “מזכרת עוון” דהיינו שכביכול מגיע קטיגור יחד עם תפילתו, וגם מי שראה לאונסו או במקום מצוה ראוי לכתחילה לנקות את הבגד ולא להתפלל עם זה משום כבוד התפילה שלא תהיה טומאה עליו בשעת התפילה, אך אם זה בשבת או ביום חול ולא ניכר כלל בבגד וזה כבר יבש אין צורך לנקות.

מקורות:

משנה ברורה סי’ ע ס”ק טו, שלחן מלכים (על הקיצור שו”ע לרמ”צ לנדא, סי’ ה ס”ק כב).

הצטרף לדיון

תגובה 1