הפרשת תרומות ומעשרות מעץ לימון

שאלה:

עץ שנטעו אותו כמה ימים לפני השמיטה . תשע"ה עץ לימון ועדין לא נגעו בפרות שלו .
1 .עבר 6 שנים מהנטיעה האם צריך לעשות את הברכה של נטע רבעי ?
2. לענין המעשרות מה צריך לעשות ?
תרומה גדולה .תרומת מעשר .מעשר ראשון (חייב).
לענין מעשר עני או שני ?

תשובה:

שלום וברכה

אם כבר עברו שש שנים הפירות אינם נטע רבעי, אלא פירות חולין לכל דבר וענין, השנה היא שנת מעשר שני.

על סדר הפרשת תרומות ומעשרות ראה כאן.

בשנים הסמוכות לשנת מעשר עני יש להפרשי מספק גם מעשר עני, וזאת משני טעמים: האחד, לימון דרכו לגדל על העץ פירות של כמה שנים, וקשה מאוד להבחין בכל אחד מהפירות מתי הוא חנט. שתים, בפירות הדר בכלל יש נדון רחב בין הפוסקים אם הקובע הוא החנטה כמו פרי, או הלקיטה כמו ירק, וזה יכול לשנות את מנין השנים.

ערב טוב.