העלאת מ"ן – מה זה?

שאלה:

שלום כבוד הרב,

מה זה העלאת מ"ן?
ואיך זה בעצם שונה מתפילה רגילה?
ובאיזה מצבים עושים העלאת מ"ן? האם רק כשקשה או גם כשרוצים להודות?

תודה רבה!

תשובה:

אין לי מושג על מה את מדברת… הנושא של העלאת מ"ן הוא מושג קבלי, שענינו בעצם שכל סדר ההשפעות העליונות הוא על ידי התעוררות התחתונים, כלומר כאשר יהודי מקיים מצוה או מתפלל הוא בעצם מעלה מ"ן לעולם האצילות לבחינה הנקראת זו"ן, ששם נעשה זיווג המעלה מ"ן לבחינה העליונה יותר שנקראת אבא ואמא וכן הלאה עד רום המעלות, וזה מעורר את הזיווג הכי עליון להולדת השפע המשתלשל ויורד חזרה באותם חילוקי מדרגות עד העולם שלנו. זה נעשה בכל מצוה ובכל תפילה בין אם נכוון לכך בין אם לאו, ומי שאינו יודע קבלה בלאו הכי לא מבין מה סדרי הכוונות וכל זה לא נוגע לאנשים פשוטים כמונו כלל…