כתם אחר תשמיש ביולדת

שאלה:

אשתי שש וחצי שבועות אחרי לידה טבלה ואחרי תשמיש נמצא קצת צבע ורדרד על הטישו יש לציין שהיה לה כאב גדול בשעת התשמיש מהחיכוך, ואין לה כאבי מחזור ועוד יש לציין שבמשך כל השבעה נקיים לא היתה אפילו שאלה אחת כל הבדיקות יצאו נקיות לגמרי. יכול להיות שפשוט נפתח לה פצע מהחיכוך שם? מה הדין? תודה רבה.

תשובה:

סביר שזה אכן מהחיכוף המקום רגיש לאחר הלידה, בפרט שהרגישה כאב בשעת התשמיש. נראה שכיון שזה היה על טישיו שבלאו הכי רבים סוברים שאינו מקבל טומאה, אף שאנו מחמירים בזה בדרך כלל, ומדובר בתשמיש ראשון אחרי לידה כה סמוכה – יש להקל גם בלי בדיקת אחות טהרה.

מזל טוב ורוב נחת.