הלכות דרך ארץ

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אם תוכל בבקשה לכתוב לפחות איזה 3 הנהגות של דרך ארץ הלכתיות הנוהגות בימינו, (נראה לי שזה כתוב במסכת דרך ארץ מתוך מסכתות קטנות)
תודה רבה!!!

תשובה:

ראה שולחן ערוך אורח חיים הלכות בציעת הפת, סעודה, וברכת המזון סימן קע

סעיף ב

שנים ממתינים זה את זה בקערה, שכשהאחד מסלק ידו מן הקערה לשתות, חבירו מפסיק מלאכול עד שיגמור השתייה; אבל אם הם שלשה, אין השנים פוסקין בשביל האחד.

סעיף ג

משיירין פאה בקערה, כל אחד מהאוכלים, והוא מאכל השמש; אבל כשהשמש מערה מן האלפס לתוך הקערה אין דרך להניח באלפס כלום לצרכו.

סעיף ד

אין מסתכלין בפני האוכל ולא במנתו, שלא לביישו.

סעיף ה

הנכנס לבית, כל מה שיאמר לו בעל הבית יעשה.

בהצלחה.