שכר על קיום מצוות לא תעשה

שאלה:

שלום, האם מקבלים שכר על הימנעות ממשהו שאסור בהלכה, כלומר קיום מצוות לא תעשה,והאם מצינו שוני בשכר (באופן דומה נניח להפרש גודל השכר שנאמר לגבי – "גדול המצווה ועושה מאשר אינו וכו' " ) בין מצוות לא תעשה למצוות עשה, ואם לא הפרש בשכר, למי המעלה הגדולה יותר, אם ישנה. תודה!

תשובה:

אין כל ספק בכך שאדם שנמנע מאיסור יקבל על כך שכר גדול בעולם הבא, שגבר על יצרו ולא חטא. לגבי השאלה מה גודלו של השכר ביחס למצוות אחרות, כבר אמר התנא "אי אתה יודע מתן שכרן של מצוות"…