היסח הדעת בשבעה נקיים

שאלה:

שלום רב,
התחלתי לספור שבעה נקיים, אך התברר לי שצריכה להגיע לרופאת נשים לביצוע פעולה שמטמאת באמצע שבעת הנקיים, ולכן הפסקתי את הספירה ואת לבישת הלבן.
היום התברר לי שאותה פעולה לא יכולה להתבצע היום. האם ניתן להמשיך את הספירה? או לפחות להמשיך חלקית?
אני יודעת בוודאות שלא היה דימום בימים אלו.
תודה רבה על כל הסיוע שאתר זה נותן!

תשובה:

זו בעיה… יש מושג שנקרא היסח הדעת בשבעה נקיים, בו אם הפסקת לספור כי חשבת שזה לא רלוונטי וההפסקה היתה יותר מ24 שעות, הימים האלו בטלים ויש לספור מחדש.

מקורות:

מעיל צדקה סי' סג, ובבן איש חי פרשת צו סעי' יז. אמנם יש מקהילות הספרדים שלא הקפידו על היסח דעת בשעה נקיים, וראה טהרת הבית פרק יג סעי' מב שבמקום צורך גדול מאוד וחשש שלום בית, המיקל לסמוך גם באופן זה על בדיקת יום ראשון ושביעי לבד יש לו על מי לסמוך, אבל לכתחילה ודאי חייבים לספור שוב שבעה נקיים.