לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עדות רווקות לחתן או לכלה

שאלה:

לפני שבנאדם מתחתן הוא מביא שני עדים שמעידים שהוא רווק. אבל איך עדות כזאת קבילה? שהרי יכול להיות שהחתן המיועד אכן נשוי והעד אינו יודע על כך.
אשמח למקורות

תשובה:

שלום רב,

כל עדות יכול להיות שהעד אינו יודע. אלא שאנו סומכים עליו שאם הוא מעיד כנראה הוא יודע מה הוא מעיד. גם כאן, עקרונית ודאי שיכולה להיות אפשרות שהוא נשוי, אבל העד מעיד שהוא מוחזק כרווק, ולכן ניתן להניח שאנו הוא רווק. כשם שניתן לסמוך על כל דבר כאשר יש חזקה.

יש נושא נוסף שקשור בשאלה של העדות הזו: כיצד אנו סומכים על עדים פסולים? התשובה היא שעדות כזו שהיא מילתא דעבידא לגילויי אפשר לסמוך עליהם כשם שעדים אלה מועילים גם להעיד על השם של האיש או האישה בנוגע לגט (ראה סי' קכ). וגם מעיקר הדין אין צורך בעדות זו, זה רק לחומרא.