משחקים המיועדים להשמעת קול בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,האם מותר לתת לתינוק לשחק בשבת עם משחק ידני שמשמיע קול מחרוזים שזזים בתוכו? והאם מותר לגדול לנענע את המשחק הזה? וכן האם מותר לתת לתינוק משחק עם בטריות אלא שלא לוחצים עליו בשבת ולכן לא ישמיע מנגינה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

משחקים המיועדים להפעלה חשמלית הם מוקצה ואין לטלטלם בשבת. משחק המיועד להשמעת קול, אסור לגדול להשמיע בו קול, אבל הוא לא מוקצה כיון שמותר לתת לקטן שישחק אף שהוא משמיע לו קול, כיון שאין כוונתו לשיר, ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי' ג בשם הגרש"ז אויערבך.

ערב טוב.