זריקת לחם לפח האשפה

שאלה:

האם מותר לזרוק שאריות לחם לפח, האם צריך שתי שקיות או מספיק שקית אחת או שא"צ שקית כלל. תודה רבה

תשובה:

יש לעטוף היטב בשקית סגורה רצוי לא שקופה, ואפשר לזרוק. לכתחילה כמובן צריך להשתדל שלא ישאר… חז”ל החמירו בביזוי לחם יותר משאר מאכלים ואמרו שבהשלכתו אפילו שאינו נפסד על ידי כך עלולים לבוא חלילה לידי עניות. אעפ”כ מנהג העולם שאם נשאר לחם והוא עתה יבש קצת ולא רוצים עוד לאוכלו, להקל לעוטפו בשקית ניילון נקייה רצוי שאינה שקופה ולהשליכו לאשפה.

מקורות:

על חומר האיסור לבזות לחם, ראה ברכות נב ע”ב פסחים קיא ע”ב  וחולין קה ע”ב, ובזוה”ק פ’ פנחס רמד ע”א. בבן איש חי פ’ פנחס אות יב הזהיר את מוכרי הלחם שיטאטאו את מקומו לאחר המכירה שלא יבואו בני אדם לדרוך על הפירורים ויכשלו בכך.

בס’ וזאת הברכה פרק ב הביא מכמה מגדולי הזמן שפסקו, שכאשר הלחם אינו ראוי עוד לאכילה ניתן להשליכו בתוך שקית, כמו שמצינו בשביעית ומעשרות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה המקור והענין שהשקית לא תיהיה שקופה,
    כיו"ב נסתפקתי לענין כיסוי הפת בשעת הקידוש שאחד הטעמים כדי שלא יראה הפת בושתו, האם יש בעיה במה שמצוי שהכיסוי מכסה אבל לא לגמרי, שמהצד רואים קצת מהפת. שהרי סכ"ס אין מדובר כאן בבושה פיזית כאדם המתבייש מ'ראית' השני, אלא זה יותר ענין רעיוני להעריך ולכבד מצדנו את הפת ובכל היכר יהיה מספיק?

  2. לענין כיסוי לחם בכיסוי שקוף יעויין במשנ"ב הוצאת דרשו שהביאו מחלוקת פוסקי זמננו.
    מונח בזכרוני
    שהגרשז"א מקל והגר"נ קרליץ מחמיר